Σύντομο βιογραφικό

1980-1986

Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

1983-1985

Παρακολούθηση και συμμετοχή σε παρουσιάσεις, σεμινάρια και συζητήσεις –στο νεοκλασικό της οδού Ναυάρχου Νικοδήμου στην Πλάκα– γνωστών ψυχαναλυτών και πνευματικών προσώπων πάνω σε θέματα σχετικά με την ψυχανάλυση, την κοινοτική και κοινωνική ψυχιατρική και την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, πρωτοστατούντος του Τάκη Σακελλαρόπουλου.

1986-1988

Εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων στην Ψυχιατρική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας και στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης. Υποδοχή νεοσυλλέκτων και ενασχόληση –μεταξύ άλλων– με δυσκολίες που παρουσιάζονταν κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

1988-1993

Ειδίκευση στην ψυχιατρική, στο αντίστοιχο τμήμα του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», που διαπνεόταν από τις ακμάζουσες ιδέες της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, υπό τη στιβαρή διεύθυνση του Αναστασίου Γεωργοτά. Εκπαίδευση και στη βραχεία Ψυχοδυναμική θεραπεία υπό την επίβλεψη του Δημόκριτου Σαραντίδη, σημαντικού ψυχιάτρου, εκπαιδευτή και πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας.

Εκπαίδευση στην επείγουσα ψυχιατρική, στη φαρμακοθεραπεία και στις βιολογικές θεραπείες γενικότερα από τον Αντώνη Κουρκούμπα και τον Γιώργο Παπαγεωργίου.

Εκπαίδευση στη μονάδα νοσηλείας του τμήματος υπό την επίβλεψη της Σταυρούλας Θεοδωροπούλου και συμμετοχή σε κλινική μελέτη για την αποτελεσματικότητα της βουσπιρόνης.

Εκπαίδευση στη Γνωσιακή και Αναλυτική θεραπεία του Anthony Ryle με υπεύθυνο προγράμματος τον Γιάννη Τριποδιαννάκη.

Συνέχιση της εκπαίδευσης στην Ψυχοδυναμική-Ψυχαναλυτική θεραπεία στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του τμήματος με τον Γιάννη Σούκο και την Αθηνά Αλεξανδρή, αλλά και σε ατομικό επίπεδο με την τελευταία για μια πενταετία.

Τρίμηνη παρακολούθηση και συμμετοχή στις δραστηριότητες του ψυχιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Εκπαίδευση και συμμετοχή για πάνω από ένα χρόνο στα διάφορα τμήματα, στις κλινικές και στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τριπόλεως και της Νευρολογικής Κλινικής του.

1993-2012

Παρακολούθηση του προγράμματος εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία με υπεύθυνο τον Γιάννη Παπακώστα στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Παράλληλη εκπαίδευση στο πρόγραμμα παρακολούθησης περιστατικού (Continuous Case Conference), στο πλαίσιο της ψυχοθεραπείας ψυχώσεων, στο Δρομοκαΐτειο Θεραπευτήριο με υπεύθυνο του προγράμματος τον καθηγητή Ψυχιατρικής Νικόλαο Τζαβάρα.

Εκπαίδευση και συμμετοχή στην ομάδα του Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών υπό τον Γιάννη Τσέγκο.

Από το 2002 παρακολούθηση του προγράμματος Ομαδικής Ανάλυσης, Οικογενειακής Θεραπείας και Θεραπείας Ζεύγους υπό την εποπτεία του Ματθαίου Γιωσαφάτ, όπου και συνεχίζεται η συνεργασία τους μέχρι το 2012.

Επαγγελματική Δραστηριότητα

1993-σήμερα

Ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα και στη Σαντορίνη.

Παράλληλη συνεργασία με τον Όμιλο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών –Κλινική Αμαρουσίου– παρέχοντας ψυχιατρικές υπηρεσίες, κυρίως στο πλαίσιο Διασυνδετικής-Συμβουλευτικής αλλά και Επειγόντων Περιστατικών, και ψυχοθεραπευτικές σε επίπεδο Εξωτερικών Ιατρείων.

Σύναψη συμβάσεων σχεδόν με όλα τα βασικά ταμεία υγείας (εκτός ΙΚΑ), ώστε να παρέχονται υπηρεσίες ψυχιατρικές και ψυχοθεραπευτικές κατά πράξη και περίπτωση, όπου αυτό είναι εφικτό.

Στενή συνεργασία με την Κλινική του ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγείας του Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας), παρέχοντας υπηρεσίες Διασυνδετικής Συμβουλευτικής για τουλάχιστον μία δεκαετία, ενώ παραμένει και ως ελεγκτής ιατρός των ασφαλισμένων του ταμείου που νοσηλεύονται σε ψυχιατρικές κλινικές.

Μετέπειτα συνεργασία και με το Ιασώ General, σημερινό Metropolitan General, παρέχοντας υπηρεσίες ανάλογες με του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Διεύρυνση της συνεργασίας και με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών – Κλινική Ψυχικού.

Άλλες σημαντικές συνεργασίες είναι με την MCM (Medical Care Management) και την Cross Border Medcare του Ομίλου «Βιοϊατρική», που αφορούν κυρίως εξυπηρέτηση διεθνών «ασθενών» με ψυχικές διαταραχές.

Συνεργασία, όποτε υπάρχει ανάγκη, και με: την «Βιοκλινική», την «Ευρωκλινική», και τις Ψυχιατρικές Κλινικές «Γαλήνη», «Σινούρη» και «Παναγία Γρηγορούσα».

Από το 2010 έως σήμερα, παροχή ψυχιατρικών υπηρεσιών και ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών στις δομές των Κέντρων Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας και Αποκατάστασης «Προμηθέας» ΑΜΚΕ και «Ευαγγελισμός» ΑΜΚΕ.

Από το 2014, συνεργασία με το Ψυχοπαιδαγωγικό-Λογοθεραπευτικό Κέντρο «Κτίση Λόγου».

 2018-σήμερα

Περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων μέσω της ΙΚΕ «ΨΥΧ-ΑΓΩΓΗ», παρέχοντας υπηρεσίες ειδικές, ερευνητικές, αγοράς, κοινής γνώμης και άλλες, με γνωστές εταιρείες διεξαγωγής κλινικών ερευνών και επεξεργασίας των δεδομένων τους, όπως η Primeview, η Exelya, η Remed, η PRA HELLAS…

Τέλος, με τη δημιουργία του «Well Family Project», και με τη συνεργασία έμπειρων ειδικών, παρέχεται ευρύ φάσμα υπηρεσιών που εστιάζουν στην πρόληψη, αξιολόγηση, και θεραπεία όλων των δυσκολιών και διαταραχών που αφορούν το παιδί και την οικογένεια. Το «Well Family Project» έχει ως στόχο την ευημερία της οικογένειας μέσω της ανάπτυξης και εξέλιξης της δυναμικής τού κάθε μέλους της.

ΜΕΛΕΤΕΣ- ΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συμμετοχή σε μελέτες που αφορούν την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Θεραπευτηρίου «Ευαγγελισμός».

«Υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας», ανακοίνωση στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, Βόλος, 18-21 Απριλίου 1991.

«Η αποτελεσματικότητα της βουσπιρόνης σε ασθενείς με Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή», ανακοίνωση αποτελεσμάτων στο ίδιο συνέδριο, Βόλος, 18-21 Απριλίου 1991.  

«Στοιχεία ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», Τετράδια Ψυχιατρικής, τχ. 36, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 1991, Αθήνα.

«The reform of psychiatric care in Greece, 1983-1989», European Psychiatry, 7 (1992), Elsevier, Paris.

Από το 1994 έως και σήμερα συμμετοχή σε πολλές κλινικές μελέτες, παρεμβατικές ή μη παρεμβατικές, που αφορούν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια σχεδόν όλων των νεότερων θεραπευτικών σκευασμάτων, όπως είναι οι μελέτες SOHO, EMBLEM, ΕΥ ΖΗΝ, ΕΤΟΣ, ZEPLION…από τις οποίες προκύπτουν και ανάλογες ανακοινώσεις.

Από το 2021 συμμετοχή στη διπλή τυφλή μελέτη UNITE, η οποία αφορά θεραπευτικό σκεύασμα για την ημικρανία.

Παράλληλη δραστηριότητα

1989-1995: Φοίτηση στη Σχολή Κινηματογράφου-Τηλεόρασης του Λυκούργου Σταυράκου στο τμήμα σκηνοθεσίας, που τον οδήγησε στην παραγωγή των ταινιών μικρού μήκους «Κάτω από τη γαλάζια επιφάνεια» και «Αμοργός» καθώς και του ντοκιμαντέρ «Άνεμος (Anima) ψυχή», το οποίο κατέληξε ντοκιμαντέρ για την αιολική ενέργεια, μετά την παραγγελία της Διεύθυνσης Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας (ΔΕΜΕ) της ΔΕΗ. Η μικρού μήκους ταινία «Κάτω από τη γαλάζια επιφάνεια» ήταν βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χριστόφορου Μηλιώνη και πρωταγωνιστούσαν η Βάνα Πεφάνη και ο Σπήλιος Αργυρόπουλος. Η διεύθυνση φωτογραφίας ήταν της Κατερίνας Μαραγκουδάκη, το μοντάζ της Δέσποινας Μαρουλάκου και ο ήχος του Χάρη Ζουρελίδη. Η «Αμοργός» δημιουργήθηκε με τους ίδιους συντελεστές και με την επιπλέον σημαντική συμμετοχή του Μηνά Χατζησάββα, ο οποίος ήταν και ο αφηγητής του ντοκιμαντέρ «Άνεμος (Anima) ψυχή» και «Αιολική ενέργεια».

Ακολούθησαν αρκετές ταινίες-βίντεο με διαφημιστικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο, καθώς και πολλά ηχητικά διαφημιστικά μηνύματα με κύριους εκφωνητές την Άννα Γεραλή και τον Γιώργο Παπαστεφάνου.

Οι παραπάνω δραστηριότητες εγκαταλείφθηκαν το 1995. Οι απαιτήσεις της Ψυχιατρικής και της Ψυχοθεραπείας δεν αφήνουν χρονικά περιθώρια.

Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.